Permanente monitoring
Expert in power quality
Profesionele service

EMC-problemen

Bij EMC-problemen, voluit elektromagnetische compatibiliteit, vindt er een storing plaats in het elektriciteitsnetwerk. EMC is de mate waarin een product compatibel is, zonder verlies van eigenschappen, met andere elektronische producten. Indien dit niet het geval is, spreken we van zogenaamde EMC-problemen. EMC-problemen, ook wel een storing van de elektromagnetische compatibiliteit genoemd, ontstaan door invloeden van elektrische of elektronische producten die via de lucht, kabels of de aarde worden overgedragen. Een voorbeeld van zo n EMC-probleem is een pc-speaker die begint te ratelen wanneer er wordt gebeld naar een smartphone die in de buurt ligt.

electrical power experts
Benieuwd hoe we U kunnen helpen?

EMC-problemen in huishoudelijke omgevingen

EMC-problemen ontstaan voornamelijk door storingen bij apparaten die reeds gevoelig zijn voor elektromagnetische compatibiliteit, zoals radio- of televisietoestellen. Ook dataverkeer kan met EMC-problemen te maken krijgen. Daarnaast zijn halfgeleiders sowieso gevoelig voor stoorsignalen. Dergelijke problemen halen de power quality naar beneden. Om een storing van de elektromagnetische compatibiliteit te voorkomen, heeft Europa een EMC-richtlijn opgesteld. Deze richtlijn legt eisen op aan elektrische apparaten en heeft als doel de storingen tot een minimum beperken. EMC-problemen kunnen echter nog steeds optreden en bovendien vallen sommige toestellen niet onder deze wetgeving. De werknemers van Karybel in Waregem, niet ver van Kortrijk, weten wat te doen.

Neem contact op met ons

Een storing van de elektromagnetische compatibiliteit is eveneens mogelijk in industriële omgevingen. Onder meer plasmalassen of solderen kunnen een bron vormen van elektromagnetische emissie. Ook een walkietalkie, apparatuur met klokschakelingen of relais kunnen voor EMC-problemen zorgen. Om een goede werking te garanderen is het belangrijk dat de bron wordt opgespoord en dat er passende maatregelen worden getroffen. Karybel helpt u graag verder. Neem contact met ons op voor meer informatie via het nummer +32 56 90 31 08 of stuur een e-mail naar info@karybel.be. We traceren de storing in de elektromagnetische comptabiliteit en zorgen ervoor dat deze verwijderd wordt.